Voor de eerste keer bundelen meer dan 30 toonaangevende Rotterdamse kunstgaleries en instituten hun krachten om Art Central Rotterdam XL te organiseren.


Op 12 en 13 maart 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers zich laten onderdompelen en deelnemen aan verschillende tours langs de galeries en tentoonstellingsruimtes om zo de levendige beeldende kunstscene in Rotterdam te vieren en verder te promoten als waardevol onderdeel van de stad. Rotterdam is dè culturele broedplaats voor de hedendaagse kunst; de galeries en tentoonstellingsruimtes laten er de nieuwste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst zien.

Met een (stempel)kaart, met daarop een overzicht van alle locaties van alle deelnemende partijen, kunnen deelnemers meedoen met de georganiseerde - gratis – fiets tours of zelf hun route bepalen. 20 Stempels kunnen bovendien een kunstwerk opleveren. Art Central Rotterdam XL is dan ook een unieke kans om de bloeiende Rotterdamse kunstwereld te ervaren en te ontdekken.

De toegang bij Kunstinstituut Melly en TENT is gratis tijdens het weekend.

Speciale rondleidingen
Ontdek de Rotterdamse kunstwereld tijdens gratis rondleidingen met een ervaren kunstgids. De routes brengen je naar verschillende locaties, waar je steeds korte introducties krijgt. Op die manier kun je je oriënteren, mensen ontmoeten en netwerken. Samengesteld door Art Index Rotterdam Tours. Reserveer hier

Win een kunstwerk!
Verzamel op je flyer minimaal 20 verschillende stempels bij de 30+ deelnemers en maak kans op een kunst-tegoedbon ter waarde van €400.
Spelregels: maak een foto van jouw verzameling stempels – deel deze uiterlijk zondagavond 13 maart ‘22 op Facebook/Instagram met de tag @artcentralrotterdam. Winnaar wordt online bekend gemaakt.

Event partners: Supernova Hotel en HotelNotHotel
10% korting bij Supernova voor het weekend met de code: ArtCentral
WebsiteWebsite
artcentralrotterdam.nl