Op 25 november opende Brutus haar deuren voor de lancering van de eerste editie van De Lowlands Naaktkalender 2023, geschoten en gecast door Lara Verheijden (1990) op het legendarische Lowlands Festival. Tegelijkertijd is dit de opening van de tentoonstelling met de beelden uit De Lowlands Naaktkalender en exclusieve foto’s die niet in de kalender staan.

The Nude Calendar Project is ontstaan vanuit het idee om in plaats van alleen beach babes, juist een naaktkalender te maken van zeer uiteenlopende mensen: jong en oud, vrouwelijk, mannelijk, X, koppels en familieleden. De modellen werden gevonden op Instagram en werden vervolgens op een speelse, licht erotische, manier gefotografeerd. Na een aantal succesvolle kalenders, geschoten in Amsterdam en Berlijn, staan o.a. Tokyo, Los Angeles en New York nog op de planning.

Ter gelegenheid van de lancering van de kalender organiseert Brutus van 25 november tot en met 8 januari een tentoonstelling met de foto's van de naaktkalender. De tentoonstelling toont de modellen in klassieke festival situaties, naakt of half ontkleed, voor de Alpha of op de camping, in hun tent of ’s nachts tijdens een concert. Allerlei iconische locaties worden op hun eigen manier benaderd. Brutus wil kunstenaars een plek geven om zich te kunnen blootleggen en op een authentieke manier te kunnen uiten, het project van Lara Verheijden is hier een perfect voorbeeld van.

De lancering van de kalender en de opening van de tentoonstelling wordt op 25 november, van 20:00 tot 00:00, feestelijk gevierd in Brutus. Tijdens de opening kan er genoten worden van muziek en drankjes. Ook zal de daadwerkelijke kalender verkocht worden op het evenement. Het evenement is gratis en de drankjes zijn van Brouwerij Noordt.

-------------------------------------------

De Brutus Naaktkalender: Lara Verheijden
Toegang is gratis.

Also on view:
BUILT: Akeem Smith & Tommy Malekoff - lees hier meer
CAGE: Atelier Van Lieshout - lees hier meer
BOERENZIJ: Wapke Feenstra - lees hier meer

Tickets (geldig voor alle lopende tentoonstellingen):
€8 | CJP/Rotterdampas €5 | We are Public €0
Brutus is PIN ONLY

De tentoonstellingen in Brutus zijn te bezoeken van 26 november t/m 8 januari van
donderdag t/m zondag tussen 12:00 en 18:00. Gesloten vanaf de kerstdagen tot en met oud & nieuw.

Deze tentoonstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Hartwig Foundation, Kaapse Brouwers en Brouwerij Noordt.