© Rosa Quist
© Rosa Quist
Tijdens MOMO Fabrique cureren N8W8 en Bibliotheek Rotterdam een programma waarin mentaal welzijn en het nachtleven centraal staan met o.a. journalist en non-fictieschrijver Haroon Ali en collectief YungWorld in de Beeldentuin in het M4H gebied. Lokale performers vanuit YungWorld geven hun persoonlijke perspectief geven op het nachtleven in relatie tot mentaal welzijn. Hierna zal de veelgeprezen journalist en schrijver Haroon Ali kort worden geïnterviewd over zijn kijk op deze thema's.

Over Haroon Ali
Haroon Ali is freelance journalist, interviewer, essayist en columnist voor verschillende dagbladen en publiekstijdschriften. Hij voornamelijk over cultuur, diversiteit en de tijdgeest. Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder, en werd islamitisch opgevoed. Hij deed afstand van zijn geloof toen hij op zijn 21ste uit de kast kwam als homo. Over die botsende identiteiten schreef Ali het non-fictieboek 'Half', dat in september 2020 verscheen bij De Bezige Bij. Ali woont al zijn hele leven in Amsterdam, maar reisde voorheen de wereld rond als reisjournalist, voordat de coronacrisis hem dwong om dichter bij huis te blijven.

Over YungWorld
Jonge kunstenaars uit Rotterdam Delfshaven hebben ongehoorde verhalen uit de buurt verzameld en verwerkt tot taalkunst, in de uitgezonden zin van het woord. Ze hebben workshops gekregen over het schrijven zelf, maar ook over emoties en kunnen dit verwerken in hun teksten. Zo zijn ze zowel als kunstenaar als als persoon gegroeid.
We noemen ze ook wel gekscherend de straatjournalist omdat ze de kans krijgen om op hun eigen, authentieke manier naar buiten te brengen wat er in hun buurt gebeurt. Taalkunst in de breedste zin van het woord, dus of het nu rap, ghost of zelfs proza ​​is.

2 September 2023 | 12:00 – 17:00
Playground x MOMO Fabrique
Gratis

M4H, Rotterdam
Dag programma: Playground
In het havengebied M4H van Rotterdam zal op 2 september het veelzijdige MOMO Fabrique festival weer plaatsvinden. Met overdag, van 12.00-17.00 uur het gratis toegankelijke Playground in het Keilekwartier, met (live)muziek, workshops, exposities, guided tours, een vintage & design markt, food en nog veel meer! Het Keilekwartier in M4H is een bruisende plek met vernieuwende, creatieve en ambachtelijke makers. Van meubel- en foodmakers tot muzikanten en kunstenaars. Tijdens MOMO Fabrique Playground beleef je het werk van deze makers in het unieke havengebied.

Avond/nacht programma: Elektronische muziek en performances
Het avond- en nachtprogramma van MOMO Fabrique heeft een focus op elektronische muziek, met (live) sets en performances tot diep in de nacht in de Fruitvis, Citrusveiling en Weelde. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van Motel Mozaïque.

Line-up:
Aili / Barker (live) / Call Super / Charmaine / comforter2 / Faustin / gaiko (live) / HUNEE / Ishtar Bakhtali / JJAQ / Kems Kriol (live) / Loradeniz (live) / Nedda Sou / Nikos / R3LN4CHT / Salami Rose Joe Louis / Sarkawt Hamad / Seb H. / Suze Ijó

Het diner: een pre-opening van MOMO Fabrique Festival
Op 1 september, de dag voor MOMO Fabrique Festival, organiseert Motel Mozaïque een bijzonder diner in de Voedseltuin. Verwacht de fijnste smaken gekookt door chef Gilbert Kolff, met ingrediënten uit de omgeving van M4H. Tussen de gangen door worden er performances gegeven, en je krijg de mogelijkheid om de opening van de expositie Petromelancholia in het nabijgelegen Brutus. Een diner om nooit te vergeten! De plaatsen aan de tafel zijn beperkt.
WebsiteWebsite
motelmozaique.nl