Graag nodigen we iedereen uit voor de opening van Wild Summer of Art part I op vrijdag 1 juli aan de Keileweg 18, Rotterdam.

19:30 ontvangst in Brutus Garden (beeldentuin / Keileweg 18).
20:00 Openingswoord door Sanne ten Brink (directeur Brutus) en het curatoren team
20:30 Bloedbeer Parade van Sachia Pereira-Stolle
20:30 - 22:00 Tentoonstelling open
00:00 Wild Afterparty bij Club BIT (€5 met polsbandje)

Muziek tijdens de opening door Move Around Sound

Van 1 juli t/m 4 september 2022 vindt de eerste editie van Wild Summer of Art plaats. Een enorme expositie met geselecteerd jong talent en gevestigde namen met nieuw werk van in totaal 180 kunstenaars. Wild Summer of Art biedt een overzicht over de stand van nu. Bezoekers kunnen de geëxposeerde werken kopen, rechtstreeks van de kunstenaar. Afhankelijk van de resultaten zal Wild Summer of Art een terugkerend jaarlijks evenement worden vergelijkbaar met de Summer Exhibition in de Londense Royal Academy.

Opening Wild Summer of Art vrijdag 1 juli. Wees welkom!

Een grote tentoonstelling vraagt natuurlijk om een grootse opening. Een feest waarop geproost, gepraat en gedanst kan worden. Na een woord van de nieuwe Brutus directeur Sanne ten Brink en het curatoren team, gaat kunstenaar Sachia Pereira-Stolle het publiek voor door de ruimtes van Brutus met zijn Bloedbeer Parade. Deze optocht gaat uiteindelijk over in een wonderlijk openingsritueel. Daarna is de tentoonstelling officieel geopend voor publiek. Muziek wordt verzorgd door Move Around Sound; het mobiele 12V soundsystem uit Rotterdam. Swinging, swaying, records playing and always true to the rave spirit.

Wild afterparty - Club BIT
Na 00:00 zijn alle feestgangers welkom bij Club Bit. Met een polsbandje (die uitgedeeld worden tijdens de opening), krijg je €5 korting aan de deur voor de Wild afterparty met muziek van Mad Miran, Pim en Proper.

Wild Summer of Art vindt plaats in Brutus; het complex met diverse werk- en tentoonstellingsruimtes in het Rotterdamse Merwevierhavengebied. De werken worden getoond in alle ruimtes: van het gangenstelsel in de Ruïne tot in de 12 meter hoge Kathedraal zaal. Voor deze overzichtstentoonstelling laten de in totaal 180 kunstenaars een enorme diversiteit aan disciplines en materialen zien. Wild Summer of Art toont een zorgvuldig samengestelde dwarsdoorsnede van de diversiteit in de Rotterdamse kunstscene. Part I van Wild Summer of Art is te bezoeken van 1 juli tot 31 juli. Part II is van 6 augustus tot 4 september. De tentoonstelling is donderdag t/m zondag gratis te bezoeken.

Sanne ten Brink (nieuwe directeur Brutus) over Wild Summer of Art: “Brutus zet Rotterdamse kunstenaars deze zomer in de spotlights. Er wordt groots uitgepakt!”

Wim Pijbes: “Wild Summer of Art wordt een zomerse ontdekkingstocht langs rijp en groen, langs kunstenaars van nu.”

Brutus, de locatie van Wild Summer of Art is uniek in zijn rauwe uitstraling. In deze Artist Driven Playground kunnen deelnemers naar eigen believen groots uitpakken. De samenstelling van Wild Summer of Art is in handen van een curatorenteam onder leiding van Piet de Jonge, (voormalig conservator van het Van Abbemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen en Museum Kröller-Müller), Jessy Koeiman (curator Collectief Leren, Kunstinstituut Melly) en Liesbeth Bik (beeldend kunstenaar en curator). De curatoren zijn geadviseerd door twaalf professionele scouts, die kunstenaars hebben aangedragen wat geresulteerd heeft in een breed samengesteld geheel.

Curatoren team over de tentoonstelling: “Het gebeurt niet vaak dat de energie, het werk, en de artistieke intelligentie van zovelen op één locatie bij elkaar te zien is. Het ecosysteem van de stad wordt weerspiegeld en tastbaar in deze tentoonstelling. En: misschien nog wel belangrijker, kunstenaars zien elkaar ook.”

Opening Part I — vrijdag 1 juli vanaf 19:30
Wild Afterparty — vrijdag 1 juli vanaf 23:00 bij Club Bit
Part I — 1 juli t/m 31 juli | open donderdag t/m zondag

Opening Part II — zaterdag 6 augustus vanaf 19:30
Part II — 6 aug t/m 4 sep | open donderdag t/m zondag
Finissage - zondag 4 september vanaf 19:30

Kijk hier voor een overzicht van de deelnemende kunstenaars Wild Summer of Art Part I

De expositie is mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Droom en Daad en kunstinstituut Melly.
ck2a5028.jpg
ck2a4812.jpg
ck2a5011.jpg
ck2a4847.jpg
ck2a4926.jpg
ck2a4861.jpg
ck2a4890.jpg
ck2a4931.jpg
ck2a4994.jpg
ck2a4937.jpg
ck2a4807.jpg
ck2a5000.jpg
ck2a4941.jpg
ck2a4975.jpg
ck2a4999.jpg
ck2a4989.jpg
ck2a5036.jpg
ck2a5025.jpg