In BRUTUS Garden (Keileweg 18) is doorlopend werk van Atelier Van Lieshout te zien. Door het jaar heen wisselen de sculpturen. Het openstellen van de tuin voor publiek is onderdeel van de visie van Brutus; kunst is als zuurstof. De beeldentuin is tijdens openingstijden gratis toegankelijk voor iedereen. Let op: Wij verzoeken je de kunstwerken niet aan te raken. Als u kinderen meeneemt, graag opletten dat deze niet op de kunstwerken klimmen of er aan gaan hangen. We kunnen niet garanderen dat deze veilig zijn! Lees hier meer.

Open:
maandag t/m vrijdag van 11 - 17 uur
zaterdag & zondag alleen tijdens tentoonstellingen

Gesloten tussen 23 dec en 1 jan 2023.

Ingang: Het hek rondom de tuin bij Keileweg 18 Rotterdam

WebsiteWebsite

"Brutus is een plek voor gewilde en ongewilde kunst." Joep van Lieshout

Brutus is opgericht naast AVL Mundo; de stichting die voortvloeide uit Atelier Van Lieshout en zich al sinds 2006 bezighoudt met het mogelijk maken van (on)mogelijke en (on)gewilde kunstprojecten. AVL Mundo zal zich zelfstandig en onafhankelijk blijven richten op het tonen van hedendaagse, uitdagende kunst en stichting Brutus zowel financieel als met inspiratie ondersteunen. AVL Mundo richt zich op het werk van Atelier Van Lieshout in stand houden en ontsluiten op verschillende plekken in de gebouwen op de Keileweg en in de Brutus Garden beeldentuin.

Op 11 maart 2022 opende Brutus haar deuren, een nieuwe Rotterdamse kunstinstelling of beter gezegd een artist driven playground; de plek waar makers carte blanche krijgen om te experimenteren.

Met het doorlopende programma is het doel om met Brutus door te groeien tot de nieuwe cultuurmagneet van Rotterdam. Dé plek waar kunst is te zien die confronteert, ontwricht en prikkelt. Iedereen is een insider, dat is de visie van Brutus. Werk van grote namen uit de internationale kunstwereld worden afgewisseld met nog te ontdekken talent en alle kunstdisciplines komen voorbij: van sculptuur tot performance, van tekening tot video. De activiteiten van Brutus vinden plaats in en om de panden van AVL Mundo.