FAKE ME HARD was een grootschalige tentoonstelling betreffende overleven in de post-waarheidsmaatschappij. Het evenement vond binnen en buiten plaats in het bloeiende culturele centrum van de Rotterdamse haven, met een oppervlakte van 8000m2. BRUTUS bood het publiek een COVID19-proof beleving met prachtige werken van kunst die inzicht gaven in de complexe werkelijkheid van de 21ste eeuw. Digitale platformen zoals de 3D-hub van BRUTUS boden ruimte voor hybride optredens & lezingen.

De gepolariseerde, post-truth samenleving raakt ons op diep en existentieel niveau. Het gaat niet zozeer om 'wij' versus 'zij' in de zin van wie de waarheid tot zijn beschikking heeft. Een diepere zorg is het besef dat algoritmische logica langzaam maar zeker onze manier van betekenisgeving ondermijnt. Daarnaast gaat het er ook niet om een stelling in te nemen tegen technologie, maar om te laten zien hoe bewegen met en terug praten tegen kunstmatige intelligentie kan helpen. Naast investeren in het 'robotproof' maken van mensen, moeten we helpen om algoritmen en AI 'menselijk bewust' te laten worden. Door menselijke feedback kan AI de juiste taal leren spreken. De tentoonstelling bood een leuke en speelse context voor een breed publiek om mee te spelen met en te bevragen over
technologie en bood tools aan voor jong & oud om 21ste eeuw skills te leren.

In BRUTUS zagen we onder andere dystopiaanse oorlogsscènes, die een shockerend beeld brachten waar de rauwe verbrokkelde ruimtes een perfect theater voor boden. Zusters, prostituees, dokters met gasmakers proberen op slag na dode soldaten te redden van hun ondergang. Een soldaat houdt een krijsende baby vast, gevonden door te scheppen tussen al het puin. Het was een apocalyptisch schouwspel.

In de barbaar speelden buitenaardse en futuristische scènes van video's af, met een beangstigend doch aangrijpend karakter. Door de andere ruimtes van BRUTUS kosmische video's, video's op nieuw ontdekte planeten met futuristische en hypermoderne samenlevingen, vechtende robots achter een zee van hun overleden voorgangers speelden zich af door BRUTUS. Nog veel meer apocalyptische schouwspellen vielen te bezichtigen door de expositie FAKE ME HARD.
fmhjoeyholderadcredo2021fakemehardgertja.jpg
ateliervanlieshoutdiorama2021gertjanvanr.jpg
neongodsluyangmaterialworldknight2018ger.jpg
meetthealgorithmsjoepvanlieshoutdiorama2.jpg
underhisai12marymaggicthemolecularqueeri.jpg