Tijdens Museumnacht zet ook Brutus haar deuren open van het voormalige havencomplex in het M4H gebied met een programma vol kunst (van tekening tot grote installatie), experimentele muziek en een tour die je ook door de afgesloten delen van het pand brengt.

BRUTUS Zaklampentour


En na overdonderend succes van afgelopen jaar, is hij terug: de BRUTUS Zaklampentour! Om 20:30 en 21:30 vertrekt de tour die je meeneemt door de krochten van het oude havencomplex. Je kunt je van te voren alvast inschrijven of meld een kwartier voor aanvang van de tour bij de ingang van de tentoonstellingen. Tijdens de tour loop je door zalen als de Barbarella (kelder), de Barbaar (voormalig bier overslag) en ga je door het gangenstelsel van de Ruïne. Ook krijg je een kijkje in de opslagruimte van Atelier Van Lieshout. Let op deze tour is niet geschikt voor mensen die slecht ter been of teerhartig zijn. De panden van BRUTUS zijn koud, rauw, oud, roestig en vol lekkages.

Update 03-03-2023: De zaklampentour van 20:30 is volgeboekt! Schrijf je hier in voor de zaklampentour van 21:30.

Tentoonstellingen


Je kunt gedurende de hele avond de lopende tentoonstellingen Tolerance Test en The Voyage bezoeken.

SAW MODULAR


Tijdens de Museumnacht is het modulaire synthesizer platform SAW MODULAR te gast bij Brutus. Het ontwerpen van een modulaire synthesizer is al een kunst op zich, wat de sound ervan net zo uniek maakt als de maker. Dat is ook de magie van deze wereld. SAW MODULAR betrekt graag zowel de artiest als de muziekliefhebber bij hun activiteiten. Verwacht deze avond een experimentele muzikale beleving waarbij de artiesten je meenemen in een compleet andere wereld met hun modular synthesizers, censors, samples en field recording. Van 20:00 tot 01:00 is er een doorlopende performance van onder andere OSOSONIC (tevens de initiatiefnemer van SAW MODULAR), Paul Tas (het creatieve brein achter Error Instruments) en OCTODIODE (modularist, live artiest, componist, Sound Designer uit Frankrijk). Lees   hier meer over het initiatief SAW MODULAR.

Brutus Garden By Night.


Kom ook genieten van BRUTUS Garden By Night. Normaal is de beeldentuin elke dag gratis te bezoeken tussen 11:00 en 17:00. Speciaal voor de Museumnacht is de beeldentuin verlicht en ook in de avond geopend. Je bent welkom om je te verwonderen over de enorme kunstwerken van Atelier Van Lieshout.