Deze Petrosalon, die plaatsvindt in het Goethe Institut Rotterdam, al de tweede in zijn soort, is gewijd aan het concept van Petromelancholia als methode en heuristiek om onze huidige laat-petromoderne toestand te begrijpen en hoe we daarachter kunnen komen.
De salon wordt georganiseerd door Alexander Klose en Benjamin Steininger, cultuurtheoretici en oprichters van het curatoriële onderzoekscollectief Beauty of Oil (beauty-of-oil.org). Het vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Petromelancholia bij Brutus Rotterdam, samengesteld door Alexander Klose, die te zien is tot en met 19 november.
Te gast zijn onder meer kunstenaars Tanja Engelberts en Rumiko Hagiwara (beide kunstenaars wier werk deel uitmaakt van de tentoonstelling Petromelancholia) en Derk Loorbach (DRIFT, Erasmus Universiteit Rotterdam). Na een rondetafelgesprek is er gelegenheid tot uitwisseling in kleinere groepen in een informele sfeer met een drankje en hapje. De avond wordt gemodereerd door Fred Balvert, directeur van de Science Gallery Rotterdam.

25 oktober, van 19:00 tot 22:00 uur

Goethe Instituut Rotterdam
Westersingel 9
3014GM Rotterdam

Reageer vóór vrijdag 20 oktober per e-mail via claudia.curio@goethe.de
WebsiteWebsite
www.goethe.de