Klik hier voor de ingesproken tekst van filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos (What if the foamboard was stone.)
Van 19 -22 mei is de preview van de Ass-Works tentoonstelling van Eleye Boerenkamps te zien in de Villa (Keileweg 14) bij Brutus, speciaal voor Rotterdam Art Week. Vanaf 16 juni opent haar solo-presentatie Ass-Works in Brutus (Keileweg 10).

Ass-works is een show waarin je niks anders ziet dan levensgrote fotosculpturen van billen, bipsen, achtersten, derrieres, konten of welke naam je dit lichaamsdeel ook wilt geven. In deze serie intieme foto’s laat Eleye haar eigen billen zien, inclusief blauwe plekken en krassen die ze opliep bij alledaagse ongelukjes. En voor wie goed kijkt naar deze skyline van konten, ziet ook de sporen van lovebites. De tentoonstelling is voorzien van een tekst en een audioverhaal waarin filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos dieper ingaat op het getoonde onderwerp.

Eleye wil met deze show het taboe en schaamte van het ontblote lichaam doorbreken. Ook bevraagt ze de functie en interpretatie van ontblote lijven en blauwe plekken. Wat doet dit met jou? Voel je je een voyeur? Durf je te kijken? Hoeveel blauwe plekken heb jij op dit moment op jouw kont?