In de installatie Tolerance Test zijn de grillige en flamboyante fantasiewezens van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert in een kring bijeengekomen. Gaat het om een rituele opvoering, een verbroederende samenkomst of draait het uit op een moordlustige knokpartij? Het zal blijken, want je mag als toeschouwer plaatsnemen in het midden. Op zaterdag en zondag vindt er in de expositie een theater performance plaats gebaseerd op de tekeningen in Tolerance Test. Lees hier meer.

Charlotte Schleiffert, een internationaal bekend kunstenaar, wordt geroemd om haar overrompelende portretten en de persoonlijke en krachtige kijk die haar werk geeft op ongelijkheid in de wereld. Al decennialang fantaseert Schleiffert hybride wezens: mensen die ze tegenkomt op straat, virtuoos gekruist met beroemdheden van film, televisie of van foto’s uit kranten en tijdschriften. De groteske types − meer dan levensgroot geschilderd op large drawings − worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten.

De theatrale tentoonstelling Tolerance Test stelt de verdraagzaamheid van de kijker op de proef: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in onze huidige samenleving, die Schleiffert in haar fantasiewezens toont, nog onder ogen zien?

Informatie
Toegang: gratis
Openingstijden
Donderdag - Zondag 12:00 - 18:00
Ingang: Keileweg 18 (via de beeldentuin)
Fotograaf: Matthijs Immink
Fotograaf: Matthijs Immink
De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, BNG Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Mondriaan Fonds, Erasmusstichting, Elise Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Stichting Van Wijngaarden-Boot en Gemeente Rotterdam. En voor één van de werken geldt: Collectie Drents Museum, aangekocht met steun van de Stichting Vrienden van het Drents Museum.

Concept en curator: Johan Idema
Tekeningen: Charlotte Schleiffert
Tekst: Rick Steggerda
Verteller (tentoonstelling): Romana Vrede
Spel (voorstelling): Kimberley Agyarko
Regie (voorstelling): Mara van Vlijmen
Stemmen: Roos Bottinga, Anne-Linde Bruijs, Thomas Dudkiewicz, Derron Lurvink, Marius Mensink, Astrid van Eck
Decor- en lichtontwerp: Theun Mosk en Marjolijn Brouwer/Ruimtetijd
Decorbouw: Merijn Versnel/Soultech
Sound design: Bo Koek/Touki Delphine
Productieleiding: Maaike Spits/Ruimtetijd
Technische productie: Martijn van Nunen/Ruimtetijd
Techniek: Jeroen Hoekstra, Douwe Bulten, Bram Anneveldt, Cas Dekker/Ruimtetijd