In deze private studio naast het terrein van Brutus is tijdens Rotterdam Art Week werk te zien van Hester Scheurwater, L.A. Raeven, Lara Verheijden, Itziar Okariz en meer.

De pin-up is een vast onderdeel van de traditionele man cave. In die exclusief mannelijke ruimte wordt de vrouw gereduceerd tot bijna abstract lustobject – totdat de deur weer opengaat naar echtgenote, vriendin en het gedomesticeerde bestaan. De afbeeldingen van vrouwen in deze tentoonstelling zijn het tegendeel. Het zijn werken van vrouwelijke kunstenaars die uitgesproken, krachtig en eigenwijs zijn. De ruimte die ze vullen is dan ook geen man cave maar meer een she-shed of wo-man cave. Itziar Okariz bakent haar territorium af, pissend als een man. Op net zo onbeschaamde wijze wrikt Hester Scheurwater het vrouwelijk lichaam uit de klauwen van de mode- en cosmetica- industrie en eist ze het recht op zich open en bloot te tonen. Die herwonnen trots wordt bevestigd door Lara Verheijdens naaktfoto’s, die gezien kunnen worden als een dikke middelvinger naar het traditionele schoonheidsideaal. L.A. Raeven, tenslotte, heeft helemaal lak aan schone schijn en laat zien dat vrouwelijkheid venijnig, agressief en zelfs gevaarlijk kan zijn.
Tussen deze alternatieve vrouwbeelden heeft Joep van Lieshout zijn eigen Power Hammer neergezet. De hamer is het ultieme mannengereedschap, de talisman van Thor en bouwvakkers, en ook een beetje de avatar van altijd-maar-doorrammen-kunstenaar Van Lieshout. Maar hier is hij uitgevoerd in vlezig roze, waardoor hard zacht wordt. De opengewerkte zijkant biedt zicht op het innerlijk, het mechaniek dat de man laat functioneren.

Informatie
Toegang: gratis
Openingstijden:
dinsdag 7 feb tussen 19:00 en 22:00
woensdag 8 feb t/m zaterdag 11 feb tussen 12:00 en 21:00
Zondag 12 feb tussen 12:00 en 18:00
Ingang: Keileweg 26, ingang aan de rechterkant