Roffa Mon Amour 2021 | Fotograaf: Florine van Rees
Roffa Mon Amour 2021 | Fotograaf: Florine van Rees
De tiende editie van het magische Roffa Mon Amour Film Festival vindt plaats van 17 t/m 28 augustus in de beeldentuin van Brutus. Tussen torenhoge kunstwerken van atelier Van Lieshout kijk je de mooiste films van over de hele wereld. Het festival presenteert de beste New Makers in de filmwereld, Cinematic Favorites die je gezien moet hebben en live muziek bij film Cinema Concerts. Je kijkt de film met een koptelefoon op. De film start als het buiten donker is om 21:30 uur. Kom daarvoor langs voor een drankje in de beeldentuin.

Bekijk het hele programma hier: roffamonamour.com

17.08
LEONOR WILL NEVER DIE - Een filmmaker in coma wordt de hoofdpersoon in haar laatste onvoltooide script in haar dromen

18.08
SONNE - Drie tiener meiden worden internetsensaties

19.08
NOCHE DE FUEGO - Het gevaar voor een meisje voor het leven in een Het gevaar voor een meisje dat in een landelijk dorp tussen de papavervelden in Mexico woont

20.08
NEPTUNE FROST - Een dromige cyberpunk musical waarin een collectief van hackers in Burundi het internet hackt om machtssystemen te vernietigen.

21.08
MEDICINE FOR MELANCHOLY - Twee zwarte Amerikanen worden wakker met een kater in het bed van een vreemde. Ze brengen de dag samen door, dwalen door San Francisco en worden kort verliefd..

22.08
4 MONTHS, 3 WEEKS AND 2 DAYS - Je zult je beste vriend nooit teleurstellen, zeker niet als het gaat om een illegale abortus in het Roemenië van de jaren 80.

23.08
WHITE BUILDING - Samnang leeft twee levens waarvan de ene afbrokkelt en de andere waar zijn droom wordt nagaleefd om de volgende Cambodja's Got Talent-winnaars te winnen.

24.08
UKRAINE SPECIAL: THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE - In Donbass, een regio in Oekraïne verwoest door oorlog, framed Hanna's familie hun eigen universum door de cameralens.

25.08
CINEMA CONCERT - De bruisende Cinema Concerten komen terug. Operator nodigt twee live elektronische acts, Kessler & Caline met C, uit om een ​​nieuwe live score te creëren voor korte films geselecteerd door Go Short.

26.08
CENSOR - Enid kijkt een horror film wat Enid's jeugdtrauma's naar boven haalt. Na het kijken van de film is haar enige doel achter de waarheid komen.

27.08
FUCKING ÅMÅL (1998)
Een populair Zweeds tienermeisje, Elin (Dahlström), raakt in haar ingeslapen geboortedorp Åmål bevriend met Agnes (Liljeberg), een verlegen meisje dat net in Åmål woont en heimelijk worstelt met haar homoseksualiteit.

28.08
MUR MURS (1981)
Eind jaren 70 stond Agnès Varda, koningin van de Franse Nouvelle Vague, versteld van de muurschilderingen in Los Angeles waar ze woonde. In plaats van te socializen met Hollywood uit de hogere klasse, was ze vastbesloten om de geweldige mensen achter de muurschilderingen te ontdekken, die meestal anoniem waren. Ze liet een document achter om de werken en de mensen te vereeuwigen.
WebsiteWebsite
roffamonamour.com