Running In circles was een tentoonstelling gecreëerd door Jeroen Jongeleen die zeer is geprezen. Jeroen won hier voor zelfs de tweede editie van de BRUTUS Award, een award die jaarlijks wordt uitgereikt door Joep van Lieshout voor de beste kunstenaar in Rotterdam.
Met Running in circles exposeert Jeroen Jongeleen video’s die tijdelijke sporen laten zien bewerkstelligt door doelloos in vaste cirkels te rennen. De cirkels bevinden zich doorgaans op verlaten terreinen, maar soms ook in de stad. De cirkels bevinden zich op de volgende locaties: op een snelweg in Nederland, op een strand in Taiwan, op velden in Goerree Overflakkee en Diepenveen, op de Waalhaven in Rotterdam, op de maasvlakte, op een grasveld vlakbij het Kröller-Müller museum en op het dak van Jeroen's atelier. De cirkel in het gras werd gecreëerd door maar liefst acht uur lang in het gras te rennen. Hierbij werd een grondige afdruk achtergelaten op het doek van gras met zijn voeten als hulpmidellen.
Van boven af wordt het eentonige en uitputtende proces van het creëren van deze kunstwerken telkens gefilmd door middel van een drone.
WebsiteWebsite
www.jeroenjongeleen.nl