Ervaar de tentoonstelling Through Bone and Marrow van curator Maarten Spruyt door de oren van Dyane Donck Company. Laat je meevoeren door een live ritueel met zang en muziek, en bereid je voor op een bijzondere reis aan de hand van performers door een tentoonstelling die al je zintuigen op scherp zet.

Through Bone and Marrow: Live Experience is een unieke samenwerking tussen Brutus en O. festival voor Opera. Muziek. Theater. Door de synergie tussen beide instellingen ontstaan er nieuwe manieren om beeldende kunst en muziektheater te beleven. Maarten Spruyt en Dyane Donck Company ontwerpen in opdracht van BRUTUS en O. een speciale editie van de tentoonstelling Through Bone and Marrow en nemen het publiek mee op avontuur.

Through Bone and Marrow is samengesteld door curator Maarten Spruyt. Zijn tentoonstellingen zijn associatieve verhalen waarin sfeer de hoofdrol speelt. Spruyt doet al sinds de jaren ’90 opdrachten voor onder andere Van Gogh Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Recentelijk maakte hij Chapter 3Hree in Het Hem en Meesterlijk Zwart in Kunstmuseum Den Haag.

Muziek is steeds het uitgangspunt van de verschillende projecten van Dyane Donck Company (DDC). Onder leiding van kunstenares Dyane Donck combineert ze allerlei muzikale invloeden zoals pop, klassiek, opera en soundscapes en laat ze elektronica en technologie een grote rol spelen in haar werken. Voor de tentoonstelling Through Bone And Marrow liet DDC zich inspireren door de omgeving van Brutus en de stukken die Maarten Spruyt selecteerde. Dat resulteerde enerzijds in soundscapes die deel uitmaken van de tentoonstelling, en anderzijds in een rituele performance die te beleven is tijdens O. Festival voor Opera. Muziek. Theater. in Brutus.

Speeldata en tijden:
Do. 18 mei 14:30 | 16:30 | 19:00
Vr. 19 mei 14:30 | 16:30 | 19:00
Zo. 21 mei 12:30 | 14:30 | 16:30
Vr. 26. mei 14:30 | 16:30 | 19:00

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Rabobank de coöperatieve bank, Mondriaan Fonds, Volkskracht, Zabawas, Stichting Verzameling van Wijgaarden-Boot, Elise Mathilde, Fleur Groenendijk Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds/Breeman Talle Fonds

Special thanks to: European Metal Recycling, PRO Alloy, Voedseltuin, Stadsbeheer Gemeente Rotterdam, GRIMM Gallery en Museum Jan Cunen.
WebsiteWebsite
o-festival.nl