In de installatie Tolerance Test zijn de grillige en flamboyante fantasiewezens van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert in een kring bijeengekomen. Gaat het om een rituele opvoering, een verbroederende samenkomst of draait het uit op een moordlustige knokpartij? Het zal blijken, want je mag als toeschouwer plaatsnemen in het midden. Op zaterdag en zondag vindt er in de expositie een theater performance plaats gebaseerd op de tekeningen in Tolerance Test. Lees hier meer.

Charlotte Schleiffert, een internationaal bekend kunstenaar, wordt geroemd om haar overrompelende portretten en de persoonlijke en krachtige kijk die haar werk geeft op ongelijkheid in de wereld. Al decennialang fantaseert Schleiffert hybride wezens: mensen die ze tegenkomt op straat, virtuoos gekruist met beroemdheden van film, televisie of van foto’s uit kranten en tijdschriften. De groteske types − meer dan levensgroot geschilderd op large drawings − worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten.

De theatrale tentoonstelling Tolerance Test stelt de verdraagzaamheid van de kijker op de proef: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in onze huidige samenleving, die Schleiffert in haar fantasiewezens toont, nog onder ogen zien?

Informatie
Toegang: gratis
Openingstijden
Donderdag - Zondag 12:00 - 18:00
Ingang: Keileweg 18 (via de beeldentuin)