Wordt nu Brutus stagiair!

We hebben ruimte voor een zelfstandige stagiair liefst op HBO of WO niveau. Bij kunstinstelling Brutus valt er een hoop te leren als stagiaire. Hoe je stage eruit zal zien, is ook afhankelijk van wat jij graag wil (of moet) leren. Tijdens je stage kom je in aanraking met de verschillende facetten van een kunstinstelling zoals communicatie, programmering en productie.

Brutus komt voort uit de stichting AVL Mundo. AVL Mundo is opgericht in 2008 door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout en gevestigd in het opkomende en creatieve M4H-gebied in Rotterdam. Met 6.000 m2 tentoonstellings- en evenementenruimtes zijn er ambitieuze programma- en projectontwikkelplannen voor dit voormalig havenmagazijncomplex aan de Keileweg.
Vanaf 2022 werd de locatie officieel omgedoopt tot Brutus, een artist driven playground. Laat je verrassen met hedendaagse prikkelende kunst in de ruimtes genaamd ‘Kathedraal’, ‘Barbaar’ en ‘Bureel’. Ook gaat Brutus graag de samenwerking aan en dit zie je terug tijdens de Museumnacht, Rotterdam Art Week en Momo Fabrique (Motel Mozaique) en Roffa Mon Amour. Wil je er meer over weten? Kijk dan deze docu over Atelier Van Lieshout

Je kunt meewerken aan:

de webredactie van de internetsite brutus.nl

inzetten van social media als Facebook, Instagram, LinkedIn

opzetten en uitvoeren van plannen voor verschillende producties

verzorgen van de inrichting van de locatie

productionele werkzaamheden in aanloop van tentoonstellingen en evenementen

begeleiding tijdens evenementen en rondleidingen

onderhouden van het archief

begeleiden van de opmaak en uitzet van het publiciteitsmateriaal (posters/flyers)

overige promotionele & ondersteunende werkzaamheden


De stageperiode moet een periode van minimaal drie maanden betrekken. Brutus biedt voor deze stageplaats een stagevergoeding van €220,- per maand bij een 36-urige stageweek. En een niet-alledaagse en bijzondere leer- en werkomgeving! Daarbij zijn er ook mogelijkheden voor het gratis bijwonen van openingen en ander programma.

Wat is belangrijk?

je bent een enthousiaste persoonlijkheid

je hebt (aantoonbare) affiniteit met kunst&cultuur

je bent bij voorkeur woonachtig in regio Rotterdam

je volgt een HBO-studie of WO-studie in de richting van Marketing, Communicatie, Creative Marketing & Sales, Kunst & Economie, Grafische Vormgeving, Docent Beeldende Kunst, M&EM of CMV

het is handig als je enige kennis hebt van vormgeefprogramma’s zoals Adobe Photoshop en illustrator

je beschikt over een zelfstandige en initiatiefrijke instelling

we hebben helaas geen ruimte voor afstudeerstage


Reacties:
Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Mail dan een sollicitatie voorzien van curriculum vitae naar info@brutus.nl.