We nodigen iedereen graag uit voor de (gratis toegankelijke) opening van 'Nothing But The Truth' in Brutus op donderdag 7 april.

Programma
17.30 Ontvangst met Russische/ Oekrainse Borsjtsjsoep (kom vroeg, want op=op)
18.15 Welkomstwoord
18.15 - 21.00 Tentoonstelling Nothing But The Truth open

Bekijk hier het openingswoord van Leon Willems van Free Press Unlimited: video 7-4-2022

Locatie opening: Keileweg 18 en dan aan het einde van de beeldentuin linksaf naar de Kathedraal zaal.

Kunstenaar Peter Koole brengt met een serie monumentale doeken een ode aan de in 2006 vermoorde Russische journaliste Politkovskaja. Het titelwerk van de tentoonstelling toont een Russische vlag met daarop de woorden ‘Nothing But The Truth’, dit motto was leidend voor Politkovskaja’s leven. Ze schreef voor de Russische krant Novaja Gazeta. Dertig jaar lang trotseerde de onafhankelijke Russische krant Novaja Gazeta het gure persklimaat. Nu schort de krant haar activiteiten op tot het einde van de ‘speciale operatie’ in Oekraïne. Sinds 2000 werden zes journalisten van Novaja Gazeta vermoord. De bekendste was Anna Politkovskaja. Politkovskaja schreef over onder andere de oorlog in Tjetsjenië, de verdwijningen en martelingen, de corruptie binnen het Russische leger, het Comité van Soldatenmoeders en de gijzelingen in het Doebrovkatheater (Moskou) en de school in Beslan. Haar onverschrokken berichtgeving waarin zij onrecht aan de kaak stelde, kwam haar duur te staan. Vele malen werd zij bedreigd en gearresteerd. Een poging haar te vergiftigen mislukte maar op 7 oktober 2006 werd ze alsnog vermoord op de stoep voor haar appartement in Moskou.

De tentoonstelling ‘Nothing But The Truth’ van Peter Koole is bij Brutus te zien vanaf donderdag 7 april tot en met zondag 8 mei 2022. De tentoonstelling is onderdeel van Obsessions, dus naast de werken van Peter Koole is er nieuw werk te zien van L.A. Raeven, een expositie van Alexandra Phillips (US) en een installatie van Atelier Van Lieshout. Entree is €10 volwassenen en studenten en kinderen tussen 12-18 mogen naar binnen voor €5. Tickets koop je online of aan de deur (Keileweg 10, Rotterdam)