Event31 jan. 24

Rotterdam Art Week 2024

The New Current

Presented by Brutus Base & Brutus Space
© Philine Van Den Hul
© Philine Van Den Hul
The New Current is een platform voor getalenteerde jonge kunstenaars dat verder gaat dan alleen het presenteren van kunstwerken en zich richt op het openstellen van de kunstwereld voor een nieuwe generatie.

"Transities: navigeren door de mensheid in een veranderende realiteit"

‘Transitions’ is een meeslepende nieuwe mediatentoonstelling die diep ingaat op de complexe relatie tussen mensen en de steeds evoluerende wereld waarin we leven. Via video’s en interactieve installaties onderzoekt deze tentoonstelling hoe individuen overleven, zich aanpassen en vormgeven aan een bestaan ​​dat voortdurend wordt beïnvloed. door technologische, culturele en ecologische veranderingen.

De tentoonstelling nodigt bezoekers uit om na te denken over de diepgaande impact van snelle veranderingen op menselijke ervaringen, identiteiten en percepties. Het verkent de raakvlakken tussen technologie, natuur, maatschappij en individu. De tentoonstelling biedt stimulerende perspectieven op de uitdagingen en kansen die een voortdurend veranderende realiteit met zich meebrengt.

De duisternis van de ruimte creëert een sfeer van contemplatie en concentratie, waardoor je de kans krijgt om je volledig te verdiepen in de kunstwerken. Deze onderdompeling vormt een tegenwicht voor de snelheid en oppervlakkigheid van onze hedendaagse samenleving. Wij dagen je uit om stil te staan, te observeren en te voelen, en zo een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen te ervaren.

Deze tentoonstelling nodigt ons uit om na te denken over onze plaats in deze turbulente tijden en een moment van verwondering en reflectie te vinden. Door de kracht van kunst hopen we een ruimte te creëren waarin nieuwe perspectieven ontstaan, waarin we onze angsten en hoop kunnen delen, en waarin we collectief kunnen nadenken over de toekomst van de mensheid in dit tijdperk van technologische vooruitgang.

Voor deelnemende kunstenaars: gebruik websitelink.

Opening Art Week 30 januari 19:00 tot 23:00

Openingstijden:
Woensdag 31 jan: 11.00 - 21.00 uur
Donderdag 1 februari: 11.00 - 21.00 uur
Vrijdag 2 februari: 11.00 - 21.00 uur
Zaterdag 3 februari: 11.00 - 21.00 uur
Zondag 4 februari: 11.00 - 18.00 uur
WebsiteWebsite
www.thenewcurrent.org