Wordt nu Brutus stagiaire!

We hebben ruimte voor een stagiaire richting Kunst, Economie, Communicatie of Marketing en PR (HBO of WO). Bij kunstinstelling Brutus valt er een hoop te leren als stagiaire. Hoe je stage eruit zal zien, is ook afhankelijk van wat jij graag wil (of moet) leren. Verder kom je tijdens je stage ook in aanraking met andere afdelingen zoals programmering en productie.

Brutus komt voort uit de stichting AVL Mundo. AVL Mundo is opgericht in 2008 door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout en gevestigd in het opkomende en creatieve M4H-gebied in Rotterdam. Met 4.000 m2 tentoonstellings- en evenementenruimtes zijn er ambitieuze programma- en projectontwikkelplannen voor dit voormalig havenmagazijncomplex aan de Keileweg.
Vanaf 2022 werd de locatie officieel omgedoopt tot Brutus, een artist driven playground. Laat je verrassen met hedendaagse prikkelende kunst in de ruimtes genaamd ‘Kathedraal’, ‘Barbaar’ en ‘Tegelshowroom’. Ook gaat AVL Mundo graag de samenwerking aan en dit zie je terug tijdens de Museumnacht, Rotterdam Art week en Momo Fabrique (Motel Mozaique). Wil je er meer over weten? Kijk dan deze docu over Atelier Van Lieshout

Je werkt mee aan:

de webredactie van de internetsite brutus.nl;

inzetten van social media als Facebook, Instagram, LinkedIn;

opstellen van persberichten;

opzetten en uitvoeren van promotieplannen voor verschillende producties;

verzorgen van de publicitaire inrichting van de locatie;

onderhouden van het media/publiciteitsarchief;

begeleiden van de opmaak en uitzet van het publiciteitsmateriaal (posters/flyers);

overige promotionele & ondersteunende werkzaamheden.


De stageperiode moet een periode van minimaal drie maanden betrekken. AVL Mundo biedt voor deze stageplaats een stagevergoeding van €220 per maand bij een 36-urige stageweek. En een niet-alledaagse en bijzondere leer- en werkomgeving! Daarbij zijn er ook mogelijkheden voor het gratis bijwonen van openingen en ander programma.

Wat is belangrijk?

je bent een enthousiaste persoonlijkheid;

je hebt (aantoonbare) affiniteit met kunst&cultuur;

je bent bij voorkeur woonachtig in regio Rotterdam;

je volgt een HBO-studie of WO-studie in de richting van Marketing, Communicatie, Creative Marketing & Sales, Kunst & Economie, M&EM of CMV;

het is handig als je enige kennis hebt van vormgeefprogramma’s zoals Adobe Photoshop en illustrator;

je beschikt over een zelfstandige en initiatiefrijke instelling;

we hebben helaas geen ruimte voor afstudeerstage.


Reacties:
Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Mail dan een sollicitatie voorzien van curriculum vitae naar marloes@brutus.nl t.a.v. Marloes Kranenburg.